Buffel blikt terug op periode bij Racing Genk: Dat vond ik zuur

Buffel blikt terug op periode bij Racing Genk: "Dat vond ik zuur"

18-08-2018 08:00
4

Thomas Buffel is op zijn 37ste nog basisspeler bij Zulte Waregem. Bij Racing Genk was hij vorig seizoen slechts invaller en kreeg hij dan ook geen nieuw contract. Dat kwam hard aan, vertelt hij zelf.

Hij had gehoopt op een mooier afscheid, zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Goh... Genk gaf mij de boodschap om niet door te gaan één dag na onze laatste wedstrijd - dat vond ik zuur. Op die manier heb ik mijn afscheid, na negen jaar, niet echt kunnen beleven."

Hij had die laatste match sowieso anders willen beleven. "Het was de Play-Off-finale - er stond nog iets op het spel. Maar als ik had geweten waar ik aan toe was, had ik het moment van het eindsignaal en de ontlading intens kunnen meemaken. Het is toch een groot en belangrijk deel van mijn leven dat ik heb afgesloten... Maar goed, de mensen van Genk hebben mij beloofd dat ze binnenkort alsnog voor een passend afscheid zullen zorgen - we gaan zien of dat dan nog hetzelfde is."

Buffel heeft echter heel wat mooie herinneringen aan de Limburgers. "Ik ben nadien meteen op vakantie vertrokken, en daar heb ik alles laten bezinken. Op den duur wilde ik niet dat de negatieve gevoelens ál die mooie momenten uit die negen jaar zouden overschaduwen. Ik heb iets gepresteerd in Genk, mag ik toch zeggen."