Bayat maakt comeback bij Anderlecht: Dezelfde houding als Club Brugge

Bayat maakt comeback bij Anderlecht: "Dezelfde houding als Club Brugge"

Gepubliceerd: zaterdag 18 augustus 2018 om 07:30za 18-08-2018 om 07:30

Lukasz Teodorczyk is vertrokken bij Anderlecht, hij gaat spelen voor Udinese. Opvallend: op de foto stond opnieuw Mogi Bayat, de makelaar die een tijdje persona non grata was bij Anderlecht.

Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad is niet verbaasd dat Bayat weer op het toneel verschijnt. "Omdat Anderlecht maar niet van de Poolse spits leek af te geraken, kwam Bayat als reddende engel. Door zijn goede contacten met de voorzitter van Udinese en via zijn zoon ook de baas bij Watford, kon hij daar de bij Anderlecht overbodig geworden Teodorczyk slijten. Twee jaar geleden lukte dat op eenzelfde manier met Stefano Okaka. Ook toen was dat een pak van het hart voor Anderlecht, dat ook toen op een kapitaalsvernietiging afstevende."

Belgische clubs kunnen eigenlijk niet zonder Bayat. "Bij KV Oostende leefden Anderlecht-voorzitter Marc Coucke en zijn sportief manager Luc Devroe in onmin met Bayat na het geforceerde vertrek van Silvio Proto vorig jaar rond deze tijd. Wees er maar zeker van dat na deze reddende hand van Bayat de relatie wat inniger is geworden."

"Bayat flikte drie jaar geleden ook al zo'n kunstje bij een club waar hij zogenaamd niet gewenst was, met name Club Brugge. Hij loodste Obbi Oulare naar Watford en iedereen was blij. Hoewel Bayat nu ook weer Anthony Limbombe naar het Franse Nantes tracht te loodsen, hoedt Club Brugge er zich wel voor om van Bayat de huismakelaar te maken, wat hij tot vorig seizoen bij Anderlecht wel was. We verwachten bij het huidige Anderlecht eenzelfde houding als die van Club."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws