Leekens laat zich uit over terugkeer naar België: Zeg nooit nooit ...

Leekens laat zich uit over terugkeer naar België: "Zeg nooit nooit ..."

17-08-2018 21:04
13

Hij is inmiddels al 69 jaar, maar Georges Leekens denkt nog niet aan stoppen. De trainer zit sinds juni zonder job. Hij wil graag terug aan de slag gaan.

In juni werd Leekens nog ontslagen als bondscoach van Hongarije. Hij mocht niet meer dan vier wedstrijden coachen. Leekens is inmiddels al 69 jaar, maar zoekt toch nog naar een nieuwe uitdaging. "Ik moet altijd lachen als ik collega's hoor vertellen dat ze stoppen op een bepaalde leeftijd", zegt hij.

"Je ouderdom heeft niks te maken met je prestaties. Sommige spelers zijn uitgeblust op hun 24ste, er zijn er die doorgaan tot hun 40ste. Hoe vaak is Kompany niet afgeschreven? Een schande, vond ik dat. Om maar te zeggen: ik mag dan 69 zijn, ik ben niet versleten. Integendeel: ik ben een bétere coach dan toen ik Moeskroen bijna naar de titel leidde", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Leekens zoekt inmiddels al een tijdje naar een job. Dat heeft ook een reden. "Als ik wil, heb ik morgen werk. Er zijn al aanbiedingen geweest, maar ik ben kieskeuriger dan ooit. België? Zeg nooit nooit. Al denk ik dat dat niet meer voor mij is", besluit hij.