UPDATE: JPL of buitenland? ‘Morioka heeft een voorkeur voor deze club’

UPDATE: JPL of buitenland? ‘Morioka heeft een voorkeur voor deze club’

20-08-2018 08:45
58

RSC Anderlecht neemt al afscheid van Lukasz Teodorczyk, maar hij is mogelijk niet de enige. De Poolse spits kan snel gevolgd worden door Ryota Morioka.

De Japanner is overbodig geworden bij paars-wit en mag vertrekken bij de club. Er was interesse uit België, maar daar heeft de middenvelder geen zin in. Hij kan echter wel naar het buitenland vertrekken. Zo lonkt Turkije voor de Japanner.

In de Turkse media klinkt het dat Bursaspor de middenvelder graag wil aantrekken. Of het om een definitieve aankoop of een uitleenbeurt gaat, is niet meteen geweten.

Morioka werd afgelopen winter overgenomen van Waasland-Beveren, maar kon nooit helemaal overtuigen. Na zijn slechte voorbereiding op het nieuwe seizoen is hij helemaal op een zijspoor geraakt. Zo verkiest Hein Vanhaezebrouck onder andere Pieter Gerkens en Knowledge Musona.

Update 18/08, 11u15: Het is Bursaspor menens. Trainer Samet Aybaba gaf volgens Turkse media al zijn goedkeuring voor de komst van Morioka. Verwacht wordt dat de club volgende week een eerste poging waagt voor de Japanner.

Update 18/08, 20u04: Bursaspor wil de Japanner er absoluut bij. Volgens Turkse media is de club bereid om maar liefst vijf miljoen euro te betalen voor de middenvelder. Een bedrag dat paars-wit meer dan waarschijnlijk zal aanvaarden.

Update 20/08, 08u45: Ryota Morioka kan nog voor het verstrijken van de transferperiode Anderlecht verlaten. De Japanner kan niet op veel speelminuten rekenen bij coach Hein Vanhaezebrouck en een transfer lijkt voor beide partijen het beste. Volgens Het Nieuwsblad zou de spelverdeler alvast een overgang naar Bursaspor beter zien zitten dan een uitleenbeurt aan Antwerp, Zulte Waregem of zelfs KV Oostende. Overigens lonkt de Turkse club naar een definitieve overgang.