Europees kampioen is scherp voor Anderlecht: Zij moeten iets zeggen

Europees kampioen is scherp voor Anderlecht: "Zij moeten iets zeggen"

17-08-2018 18:15
11

België heeft momenteel een absolute wielersensatie klaarzitten. De achttienjarige Remco Evenepoel wordt nu al vergeleken met de grote Eddy Merckx. De Europese kampioen was amper enkele jaren geleden nochtans nog een voetballer bij Anderlecht.

Coördinator Jean Kindermans vond Evenepoel 'net niet goed genoeg'. Dat wringt nog steeds bij Evenepoel. "Klopt niet. Ik heb de beste fysieke tests in Anderlecht afgelegd, bij de jeugd én bij de profs. Een 'beep test': je loopt in een cirkel van kegel naar kegel, zodat je voor het geluidssignaal bij de volgende kegel bent - en dat gaat steeds sneller. Ik heb twee à drie minuten langer gelopen dan de profs: en ik was zestien", reageert hij in Humo.

Ook mét de bal was hij lang niet slecht. "Ook technisch was ik een goede voetballer, al had ik geen actie in de voeten. Maar Lucas Biglia en Axel Witsel hebben dat ook niet, en zij spelen toch ook op het hoogste niveau? Ze moeten iets zeggen om zich schoon te praten", klinkt het scherp.

Evenepoel kijkt duidelijk niet zo graag terug op deze periode. "Ik heb er lang niet over willen praten. Ik had altijd gedroomd van een carrière als profvoetballer. Ik leefde ervoor. Maar in het voetbal volstaat het niet om hard te werken, het gaat om geld. Bij fietsen is het anders: hoe meer je ervoor werkt, hoe sneller je wordt beloond."