Vanhaezebrouck lijkt een beetje op mij, alleen sleur ik minder kilo's mee

"Vanhaezebrouck lijkt een beetje op mij, alleen sleur ik minder kilo's mee"

17-08-2018 12:15
6

In Het Laatste Nieuws mag de momenteel werkloze Georges Leekens zijn kijk geven op het Belgische voetbal. Hij ziet momenteel een uitstekende generatie trainers in de Jupiler Pro League. Naast Yves Vanderhaeghe (AA Gent) noemt hij ook Hein Vanhaezebrouck als één van zijn favorieten.

De trainer van Anderlecht doet hem naar verluidt aan hemzelf denken. "Hij lijkt een beetje op mij. Alleen sleur ik minder kilo's mee", lacht de voormalige bondscoach. Hein ken ik al van bij Lokeren, waar hij mijn centrale verdediger was. Hij heeft persoonlijkheid. Intelligentie. Verbaal vermogen", legt hij uit.

Net als Leekens krijgt Vanhaezebrouck ook regelmatig kritiek. "Ik werkte dag en nacht, waarschijnlijk is dat bij Hein ook zo - een freak. En hij is zelfbewust, hé. In België ziet men dat niet graag. Vandaar ook dat er leedvermaak is als zulke mensen eens een tikje tegenslag kennen. Ook bij mij. Het zijn domme commentaren."

Toch weet Leekens niet of Anderlecht ook kampioen zal worden. "Het is een mooi project. Maar kiezen voor jeugd betekent óók dat je geen wonderen mag verwachten. Ik heb de jeugd ook steeds kansen gegeven."