'Breuk aanstaande: Kubo kan naar promovendus uit de Bundesliga'

'Breuk aanstaande: Kubo kan naar promovendus uit de Bundesliga'

17-08-2018 11:45
9

Yuya Kubo lijkt zijn laatste match voor KAA Gent te hebben gespeeld. Volgens Het Nieuwsblad is de Japanse aanvaller op weg naar Nürnberg.

De 1. FC Nürnberg, dat het afgelopen seizoen promoveerde naar de Bundesliga, het volgens de krant vergaande interesse in Kubo. Gent en Nürnberg speelden in de meest recente winterstop een vriendschappelijke partij (1-0 zege voor Gent) en Kubo maakte daar een zeer sterke indruk op de Duitsers. Nürnberg hoopt nu te profiteren van Kubo's situatie bij Gent.

Kubo is namelijk niet meer zeker van een basisplaats onder Yves Vanderhaeghe. De 24-jarige Kubo stond in de eerste twee matchen van het seizoen nog aan de aftrap, maar met een gemiste strafschop tegen Zulte Waregem raakte hij veel krediet. Tijdens de drie matchen die volgden, zat hij telkens de volle 90 minuten op de bank.

Er is momenteel weinig uitzicht op verbetering en dus lijkt een transfer de beste optie voor beide partijen. Kubo heeft nog een contract tot medio 2020, nadat hij in de winter van 2017 overkwam van het Zwitserse Young Boys Bern. Kubo imponeerde in zijn eerste maanden door 11 keer te scoren in 17 matchen. Vorig seizoen kwam hij tot hetzelfde aantal goals, maar toen had hij daar 42 optredens voor nodig.