'Bordeaux, opponent van AA Gent, ontslaat coach na explosieve persconferentie'

'Bordeaux, opponent van AA Gent, ontslaat coach na explosieve persconferentie'

17-08-2018 11:25
8

KAA Gent plaatste zich donderdagavond voor de play-offs van de Europa League. Girondins de Bordeaux is de opponent in de laatste voorronde. Bij de Fransen zal er wel een nieuwe coach op de bank zitten, want volgens toonaangevende media is Gus Poyet ontslagen na een opmerkelijke persconferentie.

Bordeaux was met 2-1 te sterk voor FC Mariopul uit Oekraïne en ging met gemak door, nadat de heenwedstrijd al met 3-1 was gewonnen. Na afloop ging het echter totaal niet meer over de wedstrijd. Coach Gus Poyet was namelijk furieus dat de voorzitter zonder zijn medeweten spits Gaëtan Laborde aan Montpellier had verkocht. 

''Dit is mijn slechtste dag bij deze club. Het is een schande wat de club vandaag gedaan heeft met Gaëtan. Hier moeten we de lijn trekken. Ik heb de club verteld dat hij niet mag vertrekken voordat we een vervanger hebben. We arriveerden bij het hotel vandaag en Laborde was er niet. Toen hebben we hem gebeld en bleek hij in Montpellier te zijn. Niemand heeft mij iets verteld'', trapte Poyet af.

Vervolgens ging hij flink tekeer. ''Het is een schande ten opzichte van mij, de spelers en de fans. Dat kan ik niet accepteren. Ik eis uitleg van de eigenaren en de voorzitter. Als ze mij die geven, zullen we zien of ik doorga. Ik geef niets om de clubleiding, die achter mijn rug om praat en me een mes in de rug proberen te steken.'' De persvoorlichter probeerde snel een einde te maken aan de persconferentie, maar ook daar wilde hij niks van weten. Na vijf opmerkelijke minuten stapte Poyet uiteindelijk op.

Vrijdagochtend kwam de berichten naar buiten dat de 50-jarige Uruguayaan op straat is gezet. Het nieuws moet nog wel bevestigd worden door de clubleiding.