Bornauw wees Oostende af: ''Op een bepaald moment heb ik de klik gemaakt''

Bornauw wees Oostende af: ''Op een bepaald moment heb ik de klik gemaakt''

17-08-2018 10:33

Sebastiaan Bornauw is bij de start van het seizoen de meest verrassende naam in de basis van Anderlecht. KV Oostende dacht hem voor aanvang van het seizoen nog te kunnen huren, maar Bornauw koos ervoor om zijn kans bij Anderlecht te gaan. Achteraf de juiste zet. 

"Ik heb nagedacht over het aanbod van Oostende. Je bent jong en wilt spelen. Maar op een bepaald moment heb ik de klik gemaakt en zei ik tegen mezelf dat ik er alles aan ging doen om mijn kans te pakken bij Anderlecht. Toen ik op vakantie was, heeft de coach me trouwens gebeld. Dat gaf ook vertrouwen'', zei de 19-jarige centrale verdediger donderdag op een persconferentie.

Enkele weken na het telefoontje maakt Bornauw tegen KV Kortrijk zijn profdebuut. Hij miste de match tegen Oostende door een blessure, maar tegen Charleroi was hij weer van de partij. Het gaat snel voor Bornauw, die zijn ogen uitkijkt. ''Ik ben er redelijk rustig onder gebleven en probeer vooral te genieten. Het is een droom die uitkomt. Als je na tien seizoenen bij Anderlecht je eerste officiële match mag spelen, dan is dat fantastisch.''

Lees ook: 'RSC Anderlecht haalt uit en komt met belangrijke contractverlenging'