OFFICIEEL: Jupiler Pro League is weer een Iraanse international rijker

OFFICIEEL: Jupiler Pro League is weer een Iraanse international rijker

17-08-2018 10:05
1

Iraanse spelers weten de weg naar de Jupiler Pro League in recente jaren makkelijk te vinden. International Morteza Pouraliganji is de volgende Iraniër die de overstap maakt. Hij strijkt neer bij rode lantaarn KAS Eupen.

Eupen kondigt zijn de komst van de 26-jarige centrale verdediger via de officiële kanalen. De ploeg uit de Oostkantons maakt bekend dat Pouraliganji een contract voor twee seizoenen heeft ondertekend, met een optie voor een extra seizoen. Pouraliganji komt transfervrij over van Al Sadd uit Qatar, dus waarschijnlijk hebben de Qatareze eigenaars van AS Eupen hun netwerk aangesproken om hem binnen te halen.

Pouraliganji moet het elftal van Claude Makelélé dringend van meer kwaliteit en stabiliteit voorzien. Eupen slikte namelijk in totaal liefst 13(!) tegentreffers in de eerste 3 matchen. Pouraliganji liet op het voorbije WK zien prima te kunnen verdedigen. De 30-voudig international speelde de drie groepswedstrijden volledig mee en met hem in de basis slikte Iran slechts twee goals in een zware poule. Pouraliganji kreeg ook nog een slag in het gezicht van Cristiano Ronaldo.