Lukaku stuit op onbegrip: 'Na het voorbije WK zou je beter moeten weten'

Lukaku stuit op onbegrip: 'Na het voorbije WK zou je beter moeten weten'

17-08-2018 07:30
27

Romelu Lukaku gooide donderdag een bommetje. De amper 25-jarige Rode Duivel overweegt om er na het komende EK (over twee jaar) de brui aan te geven als international. Het onbegrip voor die uitspraken is groot.

Rode Duivels-watcher Koen Van Uytvange van Het Nieuwsblad begrijpt er niks van. De journalist snapt niet hoe een 25-jarige Rode Duivel al met zijn afscheid kan bezig zijn.

'Tenzij je nu verwacht dat het publiek je zal overstelpen met smeekbedes om alsjeblieft van gedacht te veranderen. Is het dat wat je wil, Romelu? Dat het land door het stof gaat om je te overtuigen dat we jou niet willen missen?', opent hij.

Top-WK
Lukaku lag dan wel niet altijd in de bovenste schuif van de fans. Het WK in Rusland maakte veel goed. 'Na het voorbije WK zou je beter moeten weten. Sinds het overstapje tegen Japan zit je in ieders hart. Sinds jouw assist tegen Brazilië ben je een deel van onze geschiedenis.'

'Dat je zelfs na zo'n wereldbeker denkt binnenkort te zullen stoppen, doet mij vermoeden dat je al langer met het idee speelt. Je vindt nog steeds dat pers, publiek en zelfs de vorige bondscoach jou te lang stiefmoederlijk behandeld hebben.'

Denk rustig na
Het dagblad hoopt alvast dat de topschutter aller tijden van België zich nog bedenkt. 'Beste Romelu, het komende EK, jouw potentiële afscheid, is pas over twee jaar. Je doet uiteraard wat je wil. Maar denk er in die twee jaar nog eens rustig over na', besluit Van Uytvange.