Genk mag ticket richting Brondby boeken na makkelijke overwinning in Polen

16-08-2018 22:06
7

KRC Genk heeft zich weten plaatsen voor de laatste voorronde in voor de groepsfase van de Europa League. Ook in Polen was het te sterk voor Lech Poznan. Het werd 1-2.

Net zoals in de heenwedstrijd kende Genk helemaal geen problemen met de Poolse tegenstanders. De Limburgers hadden de hele wedstrijd onder controle. Na nog geen twintig minuten voetballen kon Genk voor een eerste keer vieren. Mwbana Samatta kon voor de 0-1 zorgen.

Genk bleef vol voor dat tweede doelpunt gaan, Lech Poznan kwam er niet aan te pas. De bezoekers werden er uiteindelijk ook voor beloond. Net voor rust kreeg het een strafschop, Leandro Trossard legde vanop de stip de 0-2 binnen.

De Polen begonnen met wat moed aan de tweede helft en gaven niet helemaal op. Vijf minuten ver in de tweede helft kon het dan toch scoren. Van buiten de zestien wist Cywka de aansluitingstreffer voorbij Vukovic te plaatsen.

Dat was echter niet goed genoeg om nog wat vuur in de wedstrijd te brengen. Genk tikte de wedstrijd rustig uit en wist het 1-2 te houden. In de volgende ronde nemen de Limburgers het op tegen het Deense Brondby.