Zulte Waregem hapte direct toe: ''Dury moest er niet over nadenken''

Zulte Waregem hapte direct toe: ''Dury moest er niet over nadenken''

16-08-2018 18:10
1

Charleroi stond deze zomer open voor een vertrek van Chris Bedia. Uiteindelijk werd er een akkoord bereikt met Zulte Waregem. Mehdi Bayat, sterke man bij Charleroi, spreekt van een ''zeer interessante deal''. 

Het vertrek van Bedia kwam enigszins als een verrassing, aangezien hij zowel in zijn eerste al tweede seizoen tot meer dan 30 optredens kwam. De 22-jarige spits kwam alleen moeilijk tot scoren (8 goals). Desondanks stonden de clubs in de rij. ''Geloof je dat Francky Dury, die een spits zocht, lang overtuigd moest worden om hem te nemen? Hij moest er zelfs niet over nadenken. Ik weet dat alle grote clubs in dit land gecharmeerd zijn van Bedia'', zegt Bayat aan L'Avenir

Uiteindelijk sloeg Zulte Waregem dus toe. Essevee betaalt een huursom om de jonge Ivoriaan dit seizoen te lenen en heeft tevens een optie tot koop bedongen. Zulte Waregem heeft naar verluidt de mogelijkheid om Bedia voor twee miljoen euro definitief over te nemen. Bij een volgende verkoop, zou Charleroi ook een deel van transferom ontvangen. Bayat hoor je dus absoluut niet klagen. "Ik ga het akkoord hier niet uit de doeken doen, maar het was een zeer interessante deal", besluit hij.