'Kniespecialist velt oordeel over De Bruyne: operatie is niet nodig'

'Kniespecialist velt oordeel over De Bruyne: operatie is niet nodig'

17-08-2018 09:30
3

Manchester City zal waarschijnlijk maandenlang moeten spelen zonder Kevin De Bruyne. Hij viel op training uit met een knieblessure. De bekende dokter Ramon Cugat moet redding brengen vanuit Barcelona.

Cugat is één van de bekendste artsen in de voetbalwereld. Hij nam al een massa spelers van FC Barcelona onder handen en zelfs enkele spelers uit de Jupiler Pro League. Anderlecht stuurde bijvoorbeeld Kara Mbodj naar hem om zijn knieblessure te laten helen. Hetzelfde geldt voor Leandro Trossard van Racing Genk.

Woensdagochtend zou De Bruyne het op training hebben uitgeschreeuwd van de pijn. De laterale ligamenten van zijn knie zijn beschadigd, goed voor een inactiviteit van minstens twee maanden. De 68-jarige Cugat moet nu de schade gaan beperken voor de Rode Duivel, die dus ook de interlands tegen Schotland (7 september) en waarschijnlijk Nederland (16 oktober) zal missen.

Update 17/08 om 09u25: Het Nieuwsblad meldt dat De Bruyne geen operatie moet ondergaan. Dat is het besluit van kniespecialist Ramon Cugat. Over de exacte duur van de afwezigheid is nog geen duidelijkheid, maar onder het mes hoeft de Rode Duivel gelukkig niet.