Vanhaezebrouck bijzonder scherp voor 'Extra Time': Geen enkele fout

Vanhaezebrouck bijzonder scherp voor 'Extra Time': "Geen enkele fout"

16-08-2018 15:30
23

Hein Vanhaezebrouck kreeg op zijn persconferentie voor Anderlecht - Moeskroen een bijzondere vraag. Een journalist wilde weten dat hij gaat doen met Ivan Santini en Ognjen Vranjes, die de reputatie van kaartenpakker hebben. Vanhaezebrouck reageerde met kritiek op... Extra Time.

Vanhaezebrouck heeft maandag niet genoten van dat voetbalprogramma. "Ik vond die gele kaarten niet allemaal terecht. Neem nu hoe Vranjes bekeken wordt... In Extra Time hadden ze een blokje gemaakt met vijf fases waarin geen enkele overtreding zit. Zoiets is om de publieke opinie in een bepaalde richting te duwen", klaagt hij aan.

Vanhaezebrouck hoopt dat het programma zich herpakt. "Extra Time is zonder twijfel een programma met veel kwaliteiten, maar zo verliezen ze veel van hun kwaliteiten. Je kan dat blokje maken als hij vijf keer een tegenstander de lucht inschopt, maar niet als hij drie correcte slidings op de bal doet. Bij iedere kopbal staan de scheidsrechters ook al klaar om voor Santini een kaart te trekken. Terwijl er heel vaak weinig aan de hand is. Je draagt een naam, en dat is blijkbaar genoeg."

De Jupiler Pro League is sowieso een fysieke competities. "Het is iets Belgisch. Centrale verdedigers gaan hier altijd tot het uiterste, spitsen ook omdat ze anders weggeblazen worden. Het is er niet over voor mij, het is niet met kwade bedoelingen."