'Spanjaarden hebben wilde plannen en willen Liga-wedstrijden op Amerikaanse bodem'

'Spanjaarden hebben wilde plannen en willen Liga-wedstrijden op Amerikaanse bodem'

16-08-2018 12:42
20

Real Madrid en FC Barcelona gaan wellicht dit seizoen al wedstrijden in de Verengide Staten spelen. Volgens The Financial Times overweegt de organisatie van de Primera Division serieus om competitiewedstrijden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan plaats te laten vinden.

De Spaanse competitie hoopt op deze manier meer wereldwijde bekendheid en hogere sponsorinkomsten te vergaren. The Financial Times meent dat er al een vijftien jaar durende overeenkomst is gesloten tussen La Liga en het Amerikaanse Relevent Sports, een organisatie die geleid wordt door miljardair en American Football-magnaat Stephen Ross. Insiders laten weten dat beide partijen 'zo snel mogelijk' een Primera Division-wedstrijd op Amerikaanse bodem willen laten spelen: dit seizoen of tijdens het seizoen 2019/2020.

Javier Tébas, voorzitter van de Spaanse voetbalbond, stelt dat de betrokken partijen graag het voetbal willen promoten in Noord-Amerika. "Met deze overeenkomst kunnen we een grote impuls geven aan de populariteit van the beautiful game in de Verenigde Staten en in Canada."