Verheyen voert direct nieuwe regels door: ''Ik keek vreemd op''

Verheyen voert direct nieuwe regels door: ''Ik keek vreemd op''

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 om 09:50do 16-08-2018 om 09:50

Gert Verheyen raakte mede door zijn voorbeelde instelling zeer ver in zijn profcarrière. Toen hij arriveerde bij KV Oostende was hij verrast over de professionaliteit van sommige spelers. En dus ondernam hij actie.

"Ik keek vreemd op van hoe sommigen hier hun leven als profvoetballer invulden. Het strookte niet altijd met mijn ideeën, laten we zeggen'', onthult de trainer in Knack. Verheyen eist dat de groep meer voor hun vak leeft. ''Ik heb enkele nieuwe regels ingevoerd: zo moet iedereen ’s middags op de club blijven eten. Als er zoals vandaag geen namiddagtraining is, zijn ze om twee uur thuis. Nog altijd een mooi leven, toch? Maar blijkbaar is dat besef nog niet bij iedereen doorgedrongen", is hij kritisch.

Om zijn punt te maken komt hij met een opvallend voorbeeld. "Na de wedstrijd in Anderlecht vroeg er eentje – ik zal zijn naam niet noemen – of hij in Brussel mocht blijven, want zijn familie was daar. ‘Je speelt bij Oostende’, heb ik geantwoord. ‘Je bent vanochtend vertrokken in Oostende en je gaat straks weer mee naar Oostende. Als je in Brussel wilt blijven, moet je hier maar een club zoeken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws