Vanderhaeghe heeft een duidelijk doel voor ogen bij Gent: “Dat is een must”

Vanderhaeghe heeft een duidelijk doel voor ogen bij Gent: “Dat is een must”

Gepubliceerd: woensdag 15 augustus 2018 om 19:27wo 15-08-2018 om 19:27

KAA Gent neemt het donderdag op in de voorronde van de Europa League tegen het Poolse Jagiellona Bialystok. Coach Yves Vanderhaeghe is duidelijk over het Europese doel van de Buffalo's.

“We hebben zondag ook onze eerste zege in de Jupiler Pro League geboekt, zodat we in optimale vorm naar ons volgend Europees avontuur trekken. Je ziet dat beide zaken een positieve invloed hebben op onze spelersgroep. We zijn de goede richting ingeslagen en moeten zo verder doen. Het is een must ons te plaatsen voor de play-offronde. Nadien ligt alles open”, wordt Vanderhaeghe geciteerd door Het Nieuwsblad.

De Polen mogen echter niet onderschat worden. “We mogen hen zeker niet onderschatten. We zijn er nog niet. Jagiellonia Bialystok is geen aanvallende ploeg, maar blijft wel steeds zeer georganiseerd voetballen. Ze blijven wachten om op het gepaste moment toe te slaan. Daar moeten we alert op zijn. Wij hebben het voordeel dat we een doelpunt voor staan.”

“Ginds speelden we heel goed in blok. Het is aan hen om te komen. Wij willen ons publiek nog iets geven om zich te vermaken, zoals we zaterdag al deden met die vier doelpunten. Maar er is maar één ding dat telt in deze fase en dat is de kwalificatie afdwingen. We mogen niet blind in de aanval te trekken. Dat kan ons zuur opbreken”, aldus Vanderhaeghe.

Poll

Zal Gent zich plaatsen voor de volgende ronde?

(273 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws