De Bruyne staat op als leider bij City: “Was toen niet de speler die ik nu ben”

De Bruyne staat op als leider bij City: “Was toen niet de speler die ik nu ben”

Gepubliceerd: woensdag 15 augustus 2018 om 16:17wo 15-08-2018 om 16:17

Kevin De Bruyne beleefde een absoluut topjaar afgelopen seizoen bij Manchester City. De spelverdeler werd met de vingers in de neus kampioen in Engeland en was één van de sterkhouders van de ploeg van Pep Guardiola.

De Rode Duivel staat ook meer op als leider bij Manchester City. Toen Leroy Sané werd gewisseld na een rode kaart van Fabian Delph in de verloren FA Cup-wedstrijd tegen Wigan toonde De Bruyne zijn leiderschap. “Toen was hij erg boos dat hij was gewisseld. Ik herinner me dat hij dat ook toonde en daar was Pep niet blij mee”, begint de middenvelder tegenover de BBC.

“Ik zei: ‘Het zit allemaal wel goed. Het is niet omdat je slecht bent, het was om tactische redenen. Je gaat nog zoveel wedstrijden spelen, laat het niet te veel zien.’ Soms nemen managers het erg slecht op. Ik heb het ook gedaan toen ik jong was. Ik zei tegen Leroy dat hij nog wel dertig of veertig wedstrijden ging spelen en veel gaat winnen. Daar ben ik ook ingegroeid, in een leider zijn.”

De Bruyne heeft enorme stappen gezet bij The Citizens. “Toen ik hier kwam, was ik niet de speler die ik nu ben. Ik had niet dezelfde visie als die ik nu heb. Ik kwam uit Duitsland (VfL Wolfsburg, red.) en daarvoor wist ik niet te slagen in Engeland (bij Chelsea, red.). Als je het goed doet, hard traint en hard werkt, dan zie je steeds meer een leider. Ik probeer alles te doen wat ik kan om een wedstrijd te winnen”, aldus De Bruyne.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws