OFFICIEEL: Ex-speler Standard gaat stapje hogerop na glansseizoen

OFFICIEEL: Ex-speler Standard gaat stapje hogerop na glansseizoen

24-08-2018 14:15
1

MVV zit opnieuw in de maag met Jonathan Okita. De ex-speler van Standard had zich woensdag moeten melden op de club, maar kwam niet opdagen.

Dat bevestigt trainer Ron Elsen aan De Limburger. "Okita heeft last van misselijkheid, hoofdpijn en heeft darmklachten. Ook heeft hij last van zijn enkel, na de wedstrijd tegen Almere City", aldus Elsen. "Hij had zich moeten melden bij de medische staf, maar dat heeft hij niet gedaan."

De onduidelijke situatie rond Okita heeft volgens de MVV-trainer zijn weerslag op de kleedkamer. "Natuurlijk. Dit is niet makkelijk. De topscorer van vorig seizoen komt niet opdagen. Maar ik focus me op de spelers die er wel zijn."

Okita was afgelopen seizoen topscorer van MVV met achttien goals. Dat leverde hem belangstelling op van CSKA Moskou, maar de Russen knapten af op de vraagprijs (naar verluidt één miljoen euro). Vorige week werd Okita nog in verband gebracht met FC Twente, Sparta en NEC.

Update 14.14: De kogel is door de kerk: Jonathan Okita verruilt MVV voor NEC. De 22-jarige aanvaller heeft voor vier jaar getekend in Nijmegen. "Jonathan heeft vorig seizoen geweldig gepresteerd bij MVV en aangetoond dat hij zowel voor doelpunten als assists kan zorgen", verklaart technisch directeur Remco Oversier.

Okita, die vorig seizoen achttien keer scoorde in de Keuken Kampioen Divisie, is enthousiast over zijn transfer. "Hier ligt een mooi project waar ik graag deel van uit wil maken. Daarnaast beschikt NEC over een goede ploeg en een hele mooie achterban, waardoor ik erg veel zin heb om hier aan de slag te gaan."