OFFICIEEL: Zulte Waregem laat De Mets op huurbasis naar de Eerste Klasse B gaan

OFFICIEEL: Zulte Waregem laat De Mets op huurbasis naar de Eerste Klasse B gaan

15-08-2018 11:30

Gertjan De Mets verruilt Zulte Waregem voor Beerschot-Wilrijk. Zijn nieuwe werkgever maakte de deal woensdagochtend wereldkundig. Het betreft een uitleenbeurt van één seizoen. 

De 31-jarige De Mets had pas één seizoen achter de rug bij Zulte Waregem, nadat hij was overgenomen van KV Kortrijk. De Mets wist echter geen basisplaats te veroveren onder Francky Dury en kwam niet verder dan 15 optredens. Er was weinig uitzicht op speeltijd, waardoor hij op zoek mocht naar een andere club. Er was interesse vanuit de Jupiler Pro League, maar de defensieve middenvelder koos voor de titelkandidaat uit 1B. 

"De voorbije dagen meldden zich enkele clubs uit 1A en 1B... maar na een duidelijk en positief gesprek met Stijn Vreven waaruit ik kon afleiden dat men mij erbij wilde, stond mijn keuze vast. Het wordt KFCO Beerschot Wilrijk", zegt Gertjan De Mets op de website van de Kielse Ratten.

De Mets heeft zin in de nieuwe uitdaging. Ik heb trouwens altijd al een zwak gehad voor Beerschot. Het is een nuchtere, hardwerkende club met een eigen identiteit en een mooie geschiedenis, die zich spiegelt aan mijn persoonlijkheid als voetballer. Ik kijk er naar uit om voor het Beerschot-publiek te kunnen voetballen. Het zijn fanatieke, gezond-kritische supporters die voor een leuke sfeer zorgen. En ook voor een extra boost als het moet. Er zijn veel clubs in 1A die graag zo'n achterban zouden willen."