Luikse zondebok bijt van zich af: ''Ik heb deze match niet alleen verloren''

Luikse zondebok bijt van zich af: ''Ik heb deze match niet alleen verloren''

Gepubliceerd: woensdag 15 augustus 2018 om 10:43wo 15-08-2018 om 10:43

Standard werd dinsdagavond door Ajax volstrekt kansloos uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League: 3-0. De Luikenaars werden overklast en met name rechtsback Luis Pedro Cavanda zag sterretjes. Cavanda was dan ook het mikpunt van kritiek, maar bijt nu van zich af.

Cavanda werd helemaal zoek gespeeld door smaakmakers David Neres en Dusan Tadic. Op social media kreeg de tweevoudig Rode Duivel dan ook de volle laag. Cavanda vindt echter dat hij in de steek werd gelaten, zo vertelde hij La Dernière Heure. "Ze stopten niet met links door te willen breken. Ze hadden een tactiek, waarbij Tadic vaak alleen was. De coach had Mehdi (Carcela, nvdr.) gevraagd om agressief te zijn op de rechtsback en mij op de flank. Maar ze waren vaak met een man meer. Je kunt de kwaliteiten hebben die je wilt, maar als je twee tegen drie bent, kun je niets doen''

De 27-jarige Cavanda kreeg veel opmerkingen over zijn nonchalante instelling. Zo was hij bij de 3-0 ook nergens te bekennen. "Het is niet omdat we een tegenaanval krijgen na balverlies, dat we direct moeten incasseren. Maar als je het verlies op mijn rug wilt zetten, geen probleem. Ik verloor deze wedstrijd niet alleen, we waren elf op het veld. Iedereen moet de verantwoordelijkheid nemen en ik zal het ook doen'', besluit de zondebok.

Lees ook: Preud'homme zwaar ontgoocheld: 'Spelers hebben moeite met tactische richtlijnen'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws