Gano kon al eerder naar de top: ''Anderlecht en Gent waren heel concreet''

Gano kon al eerder naar de top: ''Anderlecht en Gent waren heel concreet''

15-08-2018 09:28
4

Zinho Gano trok deze zomer van KV Oostende naar Racing Genk. Gano hoopt dat het sportief beter loopt dan bij de Kustboys, want dat avontuur voldeed niet aan zijn verwachtingen.

KV Oostende plukte Gano vorig seizoen na drie speeldagen weg bij Waasland-Beveren. De spits zag een overstap zeker zitten. ''Ik was gecharmeerd door Coucke en de stabiliteit die KVO uitstraalde. Ik kreeg een mooi contract, maar toch kan je moeilijk beweren dat ik voor het geld koos'', laat hij weten aan Sport/Voetbalmagazine.

Gano zegt dat geld niet zijn drijfveer was op bij Oostende te tekenen. Hij komt vervolgens met de onthulling dat hij KV Oostende destijds verkoos boven grotere clubs uit binnen- en buitenland. ''Dan was ik wel ingegaan op de aanbiedingen uit Engeland - waar ik vier keer zoveel kon verdienen - of van Gent en Anderlecht, die heel concreet waren'', aldus Gano.

De aanvaller had een duidelijk plan voor ogen. ''Ik wilde bevestigen bij een hoger aangeschreven ploeg waar ik bijna zeker wist dat ik zou spelen. Om vervolgens de stap naar het buitenland te zetten. Dat was het plan.'' Dat liep dus mis. ''Dat weet je maar achteraf natuurlijk. Voor hetzelfde geld was ik bij KVO op hetzelfde elan doorgegaan als bij Waasland-Beveren en was ik topschutter geworden'', besluit Gano.