Gano kon al eerder naar de top: ''Anderlecht en Gent waren heel concreet''

Gano kon al eerder naar de top: ''Anderlecht en Gent waren heel concreet''

Gepubliceerd: woensdag 15 augustus 2018 om 09:28wo 15-08-2018 om 09:28

Zinho Gano trok deze zomer van KV Oostende naar Racing Genk. Gano hoopt dat het sportief beter loopt dan bij de Kustboys, want dat avontuur voldeed niet aan zijn verwachtingen.

KV Oostende plukte Gano vorig seizoen na drie speeldagen weg bij Waasland-Beveren. De spits zag een overstap zeker zitten. ''Ik was gecharmeerd door Coucke en de stabiliteit die KVO uitstraalde. Ik kreeg een mooi contract, maar toch kan je moeilijk beweren dat ik voor het geld koos'', laat hij weten aan Sport/Voetbalmagazine.

Gano zegt dat geld niet zijn drijfveer was op bij Oostende te tekenen. Hij komt vervolgens met de onthulling dat hij KV Oostende destijds verkoos boven grotere clubs uit binnen- en buitenland. ''Dan was ik wel ingegaan op de aanbiedingen uit Engeland - waar ik vier keer zoveel kon verdienen - of van Gent en Anderlecht, die heel concreet waren'', aldus Gano.

De aanvaller had een duidelijk plan voor ogen. ''Ik wilde bevestigen bij een hoger aangeschreven ploeg waar ik bijna zeker wist dat ik zou spelen. Om vervolgens de stap naar het buitenland te zetten. Dat was het plan.'' Dat liep dus mis. ''Dat weet je maar achteraf natuurlijk. Voor hetzelfde geld was ik bij KVO op hetzelfde elan doorgegaan als bij Waasland-Beveren en was ik topschutter geworden'', besluit Gano.

Plaats een reactie

Prpldynmt +8091
woensdag 15 augustus 2018 om 09:38
Gelukkig maar dat hij niet naar Anderlecht gekomen is. Bij Genk zal hij ook geen basisspeler. Een spits van dertien in een dozijn.
Vind ik leuk
L3690 +79
woensdag 15 augustus 2018 om 10:26
Mooie woorden. Dat is alles. Is dat de spits die Genk nodig heeft? Kom nou: toch te traag voor dat niveau. Maar ja: beleidsmensen hebben om 'bepaalde reden' een andere mening.
Vind ik leuk
9000 +470
woensdag 15 augustus 2018 om 10:47
Had bij WB een goeie periode, echter ik vind Gano ook beperkt in zijn kunnen. Het is een slungel en geeft zich precies ook vaak niet helemaal. Fysieke presence is zowat zijn enige troef.
Zie hem geen potten breken bij
Genk. Heeft ergens misschien wel potentieel, wat Genk er ook hoopt uit te halen. Ik vrees er voor.
Vind ik leuk
woensdag 15 augustus 2018 om 12:52
Goed voor een middenmoter maar bij een topper komt hij tekort. Bij Brugge hebben ze hem snel van de hand gedaan. Misschien bij papa Dury kan hij een duwke in de rug krijgen.
Vind ik leuk
Watcher +1108
woensdag 15 augustus 2018 om 13:02
Dacht al ij onder Clement basisspeler ging zijn. Gekozen voor het geld en bang van Preud’homme
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws