Vandenbempt looft stille kracht van Club Brugge: Volwassen prestatie

Vandenbempt looft stille kracht van Club Brugge: "Volwassen prestatie"

15-08-2018 08:15
4

Voor Sport/Voetbalmagazine geeft Peter Vandenbempt zijn kijk op de partij Club Brugge - KV Kortrijk. Daarin zag hij enkele uitblinkers, maar ook enkele tegenvallers.

Arnaut Danjuma maakte met zijn twee doelpunten natuurlijk het verschil. "Na een stormachtig begin met nu ook twee copybookgoals tegen KV Kortrijk is de parallel tussen Arnaut Danjuma en Limbombe-Izquierdo gauw getrokken. Ouali en co stonden er weliswaar apatisch-bewonderend naar te kijken, maar de acties van de goedlachse Nederlander straalden net als bij zijn voorgangers lef en zelfvertrouwen uit."

De spitsen maakten echter veel minder indruk. "Schrijvers maakte een mooie goal, maar was zeker voor de rust aan de bal niet goed en voor Vossen was het ondankbaar aanpassen aan de hem minder geschikte rol van diepe spits. Met het profiel van Schrijvers - eigenlijk een spelmaker als tweede spits - was het voor Vanaken ook zoeken naar ruimte, meer dan in de vorige twee wedstrijden."

Wel is er een pluim voor Mats Rits. "Ook opgemerkt: de volwassen prestatie van Rits, goed positioneel, in de recuperatie en aan de bal, een waardige vervanger voor Nakamba. Maar tegelijk: wat met Rits wanneer de onbetwiste titularis terug is? Een vraag die ook Schrijvers zich al een keer moet stellen, want Club lijkt echt wel op zoek naar een grote diepe spits."