Preud'homme zwaar ontgoocheld: 'Spelers hebben moeite met tactische richtlijnen'

Preud'homme zwaar ontgoocheld: 'Spelers hebben moeite met tactische richtlijnen'

14-08-2018 23:05
19

Michel Preud'homme is enorm ontgoocheld in zijn spelersgroep. Standard Luik ging dinsdagavond met 3-0 onderuit op het veld van Ajax in de derde voorronde van de Champions League.

"Op dit ogenblik hebben we niet het niveau. Je moet dat rustig kunnen toegeven. Thuis hadden we dat op sommige momenten wel. Eigenlijk hadden we dat ook hier moeten doen, maar we zetten druk aan twee kilometer per uur", vertelde Preud'homme voor de camera van Q2. "We stonden altijd op tien meter van de tegenstander, dan kan je geen druk zetten."

"Na de eerste match wist je dat Ziyech of Tadic een meerderheid zal creëeren aan de linkerkant. Ik posteerde daar Agbo om de rechtsachter en de centrale verdediger te helpen, maar de hele rechterflank liep constant uit positie. Dat begon met Carcela die geen druk zette en dat maakte het moeilijk voor de anderen."

"Wij proberen hier iets neer te zetten, ook tactisch. Ik merk dat de spelers steeds meer moeite hebben met de tactische richtlijnen. Maar als je op een bepaald niveau wil spelen, moet je dat kunnen. Wij komen niet zomaar op het veld om iets te doen. Tijdens de rust hebben we bijgestuurd, maar na amper één minuut kregen we weer een doelpunt via de rechterkant."

"Nadien zag je een soort eergevoel en begonnen we korter op de bal te spelen. We wonnen duels en begonnen kansen te creëeren. Je mag niet vergeten dat we twee keer op het doelkader schieten. We hadden een enorme kans om te scoren, maar zelfs dat lukt niet. Op dit niveau moet je gewoon scherp zijn vanaf de eerste minuut, want je weet dat Ajax sterk aan de match zal beginnen", besloot een ontgoochelde Preud'homme.