Daarom speelt Morioka niet bij Anderlecht: 'Hij viel toen steil achterover'

Daarom speelt Morioka niet bij Anderlecht: 'Hij viel toen steil achterover'

Gepubliceerd: dinsdag 14 augustus 2018 om 17:00di 14-08-2018 om 17:00

Ryota Morioka lijkt op weg naar de uitgang bij Anderlecht. De Japanner mag niet meer dromen van een basisplaats. Het Nieuwsblad weet dat de 27-jarige Japanner niet bepaald kon lachen met de voorbereiding van Hein Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck heeft op fysiek vlak namelijk een loodzwaar schema uitgetekend voor die voorbereiding. Morioka is dat duidelijk niet gewend. 'De Japanner Morioka viel steil achterover toen hij het werkschema onderging tijdens de eerste weken. De spelverdeler heeft nu nog steeds moeite om bij te benen', zo staat dan ook te lezen in Het Nieuwsblad.

Ook andere spelers hadden er moeite mee. 'Er wordt soms ook geforceerd. Zo beet Sven Kums een paar keer op zijn tanden in de seizoensaanloop in de hoop dat zijn heupblessure niet zou verergeren, maar dat draaide anders uit. Ook Najar zag zijn hamstring weer opspelen. Al was dat niet geheel onlogisch.'

Morioka heeft overigens al enkele routes gekregen op de ontsnappen. Antwerp en Zulte Waregem boden zich aan, maar liepen een blauwtje. Kennelijk is de Japanner niet klaar om op te geven.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws