Bolat eerlijk: Dat is op dit moment misschien wel ons minpunt

Bolat eerlijk: "Dat is op dit moment misschien wel ons minpunt"

14-08-2018 16:15
3

Antwerp is met een 7 op 9 uitstekend begonnen aan de nieuwe competitie. Het team draait op volle toeren, en daar genieten ook Faris Haroun en Sinan Bolat mee van.

Middenvelder Haroun weet dat Antwerp een stap vooruit heeft gezet. "Afgelopen jaar speelden we vanuit ons blok. Dat is nu anders. We proberen onze stempel op de match te drukken, al vraagt dat veel energie en concentratie", geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

Sinan Bolat valt hem bij: coach Bölöni heeft nu meer aandacht voor de aanval. "De trainer hecht dit jaar inderdaad meer belang aan aanvalspatronen. Er is weinig veranderd qua spelers, waardoor we verder konden werken aan het voetballende gedeelte van ons spel. Hoe meer de matchdag nadert, hoe meer we oefenen op looplijnen en afwerkvormen."

Dat afwerken is misschien wel het grote werkpunt. Tegen KV Kortrijk scoorde Antwerp niet uit 23 (!) kansen. "Of we een echte topschutter missen? Dat is op dit moment misschien wel ons minpunt. Nu is het een beetje hopen dat een van onze kansen erin gaat. Maar op trainingen vliegen ze er alvast vlot in", klinkt hij hoopvol.