Op weg naar de Belgische top: 'Antwerp hoort daar eigenlijk thuis'

Op weg naar de Belgische top: 'Antwerp hoort daar eigenlijk thuis'

Gepubliceerd: dinsdag 14 augustus 2018 om 14:35di 14-08-2018 om 14:35

Royal Antwerp FC is dit seizoen ambitieus begonnen. Het wil absoluut in Play-Off 1 belanden en strijden voor Europees voetbal. Op termijn wil het zelfs beter doen. Het potentieel is er alvast, dat zegt Jacques Sys.

In de eerste wedstrijden van het seizoen wist het niet altijd punten te pakken, maar kon het wel goed spel op de mat brengen. 'Antwerp bevestigt en dat is knap, want het eerste jaar na de promotie is altijd het makkelijkste, omdat je dan nog op die positieve flow verder kan drijven. Het moeilijkste is het jaar nadien bevestigen. Dat doen ze nu. Gelukkig, want een stad als Antwerpen verdient een club op het hoogste niveau', zegt Sys.

De hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine waarschuwt echter voor overmoed. 'Ik hoop ook dat ze geleerd hebben uit vorig seizoen, toen ze na de winterstop uitgeblust waren en PO1 misten. Eigenlijk horen ze, zeker op termijn, naar die Belgische top door te stomen', geeft hij aan.

Plaats een reactie

dinsdag 14 augustus 2018 om 15:24
Ik hoop het voor hen. Een traditieclub als royal Antwerp hoort thuis in de top van Belgie naast Brugge en Anderlecht...
Vind ik leuk
RubenRSCL +214
dinsdag 14 augustus 2018 om 20:54
Waarom alleen Brugge en Anderlecht zijn er geen ander topploegen ofwa en het is ni omda ik standard supporter ben want ik reken Genk en Gent er ook zeker bij maar je hebt wel gelijk antwerp hoor er wel bij po1 dit jaar de G5 en antwerp zou en toffe po1 worde denk ik
[Reactie gewijzigd op dinsdag 14 augustus 2018 om 20:55]
Vind ik leuk
donderdag 16 augustus 2018 om 11:10
Beste, niemand bedoelt er iets kwaads mee jegens standard, gent of genk.
Het is gewoon een manier van spreken. Als men in België over dé topclubs spreekt, dan liggen Club en Anderlecht gewoon het makkelijkst in de mond. Omdat ze (mijns insziens) ook nog altijd net een halve treden hoger staan dan Genk, Gent en Standard.

Als men in Spanje over de topclubs spreekt, spreekt men ook éérst over Real en Barcelona. En pas het trapje daaronder vindt men clubs als Sevilla, Atletico en Valencia. Hebben we daarmee gezegd dat Atletico en Valencia geen topclubs zijn? zeker niet. Gewoon niet het absolute nationale summum.
Vind ik leuk
TageMeister +7081
dinsdag 14 augustus 2018 om 15:32
laten we met middenmoot en sub-top beginnen...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws