Scheidsrechtersbaas komt met uitleg na slag van Canesin: Geel volstaat

Scheidsrechtersbaas komt met uitleg na slag van Canesin: "Geel volstaat"

14-08-2018 13:01
44

In het duel tussen KRC Genk en KV Oostende kwam Fernando Canesin goed weg. De Braziliaan sloeg in het gezicht van Joseph Aidoo, maar werd daar niet voor gestraft. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist geeft meer uitleg waarom.

In elke wedstrijd van de Jupiler Pro League dit seizoen is er ook een VAR. Dat betekent dat een fout die niet wordt opgemerkt tijdens de wedstrijd, ook niet meer bestraft kan worden. Heel wat mensen vonden dat Canesin een rode kaart verdiende na zijn slag in het gezicht van Aidoo. De scheidsrechter én de VAR grepen niet in.

"Canesin maakte een neerwaartse beweging met de elleboog om daarna met de hand (geen vuist) Aidoo in het aangezicht te slaan/raken", gaf scheidsrechtersbaas Verbist de beweging toe op de officiële website van de KBVB.

Ietwat verrassend, Verbist vindt de slaande beweging geen rode kaart waard. De VAR moest volgens hem dus ook niet tussenkomen. "Aangezien er hier geen excessieve kracht gebruikt wordt, zou, indien de fout opgemerkt zou worden door de scheidsrechter, een gele kaart volstaan en was er dus geen VAR-tussenkomst nodig", geeft hij aan.

Herbekijk HIER de bewuste fase nog eens.