Topclubs hebben geen problemen met 'kleintjes': Competitie op twee snelheden

Topclubs hebben geen problemen met 'kleintjes': "Competitie op twee snelheden"

14-08-2018 10:54
5

Anders dan de voorbije jaren zijn de Belgische topclubs meteen verschroeiend aan het seizoen begonnen. Dat hebben de kleinere teams uit de Jupiler Pro League al mogen ondervinden, ziet ook Wim De Coninck.

Terwijl toppers als Club Brugge en RSC Anderlecht nog het maximum van de punten tellen, valt er onderin het klassement heel wat minder vreugde te halen. KAS Eupen en Royal Excel Moeskroen tellen nog geen enkel puntje en ook Sporting Lokeren en KV Kortrijk openden het seizoen schrikbarend zwak.

"Geen enkele topploeg heeft zijn start gemist in tegenstelling tot vorig seizoen. Gent uiteindelijk ook niet, want die hebben gewonnen en die zijn ook al naar Standard geweest, dat mag je niet onderschatten", geeft de analist de Buffalo's wat krediet bij Het Laatste Nieuws.

“Op dit moment krijgen we een competitie op twee snelheden", aldus De Coninck. "De budgetten bepalen wie het goed doet en wie het minder doet. Ploegen als Moeskroen, Eupen en Lokeren hebben het heel moeilijk. Die zijn toch verzwakt ten opzichte van vorig seizoen. Het is al heel snel duidelijk wie er in de linkerkolom gaat eindigen en wie in de rechter."