Update: Vanhaezebrouck bevestigt ernst blessure Cobbaut

Update: Vanhaezebrouck bevestigt ernst blessure Cobbaut

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 om 13:50do 16-08-2018 om 13:50

RSC Anderlecht kaapte zondag de drie punten weg bij Sporting Charleroi (1-2) na een matige prestatie. Bovendien zagen de Brusselaars Elias Cobbaut uitvallen met een zwaar letsel. Maandag kwam er toch al een beetje goed nieuws uit de bus.

Voor een definitieve diagnose was de enkel van Cobbaut nog wat te gezwollen, maar de dokters konden wel al uitsluiten dat het om een breuk zou gaan. Daar werd in eerste instantie voor gevreesd. Hoewel het finale oordeel dus nog moet komen, hoopt de zomeraankoop van paars-wit binnen een maand weer wedstrijdfit te zijn.

Hoe dan ook zullen de competitieduels met Royal Excel Moeskroen en Club Brugge te vroeg komen. De vraag rijst dan welke vervanger Hein Vanhaezebrouck de komende weken zal opstellen. Andy Najar en Kenny Saief zijn nog op de weg terug van een blessure, waardoor Francis Amuzu de grootste kanshebber lijkt. Die verkondigde al dat hij er klaar voor is.

Update 16/08, 8u45:

Het Laatste Nieuws meldt dat de ligamenten in de enkel van Elias Cobbaut geraakt zijn. Anderlecht zou Cobbaut zo’n zes á acht weken moeten missen. Het is nog wachten op een officiele berichtgeving van paars-wit zelf. De jonge Francis Amuzu staat alvast klaar om de afwezigheid van de linkerverdediger op te vangen.

Update 16/08, 13u50:

Coach Hein Vanhaezebrouck heeft op een persconferentie bevestigd dat Elias Cobbaut minstens zes weken aan de kant zal staan. "Cobbaut zal minstens 6 weken out zijn. Het is afwachten hoe snel zijn revalidatie verloopt", aldus de oefenmeester op de officiële kanalen van Anderlecht.

Poll

Kan Amuzu Cobbaut waardig vervangen?

(571 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws