Vercauteren over terugkeer naar Jupiler Pro League: Zeg nooit nooit

Vercauteren over terugkeer naar Jupiler Pro League: "Zeg nooit nooit"

14-08-2018 08:45
1

Frank Vercauteren dwong afgelopen seizoen de promotie af bij Cercle Brugge, maar blijven was een brug te ver. Nu is hij aan de slag bij Al-Batin in Saoedi-Arabië. Is een Belgische terugkeer nog mogelijk voor hem?

In Het Laatste Nieuws geeft hij aan dat dat enkel onder speciale voorwaarden kan. "Zeg nooit nooit. Maar dan moet het wel iets héél speciaals zijn. Sportief directeur
of zo, nadat ik gestopt ben als trainer. Maar eerst ging ik stoppen in 2018, nu heb ik dat al verplaatst naar 2022", vertelt hij.

Vercauteren moet toegeven dat hij België niet bepaald mist in het buitenland. "In het begin wel, maar nu niet meer. Het is gewoon zo dat ik hier minder en minder affiniteiten heb. Ik kom nog altijd graag terug naar België voor een aantal zaken. Maar ik twijfel om me te vestigen. Een huis en zo. Dat is nu al een paar jaar hangende, omdat ik mij nog niet gesetteld heb."

Vercauteren vindt niet dat hij nog iets te bewijzen heeft. "Ik doe waar ik goesting in heb, al de rest weiger ik. Ik heb afstand genomen van een aantal zaken die niet meer prioritair zijn voor mij. 'Je moet je tonen, ze moeten over jou spreken...' Pfff... Dat interesseert mij niet. Het interesseert mij ook niet meer om mijn mening te geven over veel zaken. Want ofwel rijd ik daarmee tegen iedereen zijn kar, ofwel wordt dat van commentaar voorzien, waarmee ik beter niet geconfronteerd word. Dan geef ik geen mening."