Opvallend: Didillon gebruikt bijzonder snufje voor zijn reflexen

Opvallend: Didillon gebruikt bijzonder snufje voor zijn reflexen

14-08-2018 08:30

Bij Anderlecht wordt de laatste weken wel een heel bijzondere trainingsmethode gebruikt voor de doelman. Thomas Didillon wil namelijk zijn kwaliteiten ontwikkelen dankzij... een bril!

Didillon leek afgelopen zondag een zonnebril te dragen tijdens de opwarming, maar eigenlijk was het een stroboscopische bril. Het is eigenlijk een 'eye gym', een training voor de ogen en het hoofd. De glazen van de bril knipperen tot 150 keer per seconde. Op die manier wordt het brein van Didillon geoefend en verhoogt zijn handelingssnelheid. Kostprijs: 350 tot 800 euro.

Ook Thomas Kaminski van KV Kortrijk gebruikt dit middel. "Ik ben er tevreden over. Je reactievermogen gaat erop vooruit - na een sessie voel je makkelijker waar de bal zal komen. Alleen bij schoten van buiten de zestien heeft het nauwelijks effect", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

Ook veldspelers zouden overigens voordeel kunnen halen uit zo'n bril. Cristiano Ronaldo is bijvoorbeeld al heel lang fan. Zien we binnenkort alle spelers van Anderlecht in de weer met zo'n bril?