Traptechniek van Malinovsky maakt indruk: Bij Barcelona krijg je daarvoor je C4

Traptechniek van Malinovsky maakt indruk: "Bij Barcelona krijg je daarvoor je C4"

13-08-2018 23:29
4

Ruslan Malinovsky is ongetwijfeld één van de opvallendste figuren uit de eerste drie speeldagen van de Jupiler Pro League. De middenvelder van KRC Genk teistert elke tegenstander met zijn weergaloze afstandsschoten. Het panel van Extra Time is onder de indruk.

"Hij denkt altijd vooruit", opent Wesley Sonck zijn analyse over de Oekraïener. "Soms heb ik de indruk dat hij te lang met de bal loopt, maar hij doet het toch goed. Zijn passing is ook fantastisch. Hij is niet snel, maar compenseert dat met andere kwaliteiten."

 "Als je bij Barcelona doet zoals hij deed tegen KV Oostende en je trapt vanaf daar naar de goal, dan krijg je je C4", verwijst Filip Joos met een kwinkslag naar het uitstervende afstandsschot. Malinovsky zit momenteel al aan vijf treffers, drie in de competitie en twee in de voorrondes van de Europa League.

Marc Degryse kan zijn bloedvorm verklaren. "Clement heeft Malinovsky en Pozuelo zo veel vertrouwen gegeven en ze zo goed in hun vel laten steken, zodat ze bereid zijn alles voor hem te doen. Stuivenberg was te veel een schoolmeester", verwijst hij naar de vorige Genkse coach.