Degryse begrijpt het niet: Hazard is het niveau van Chelsea nu toch ontgroeid?

Degryse begrijpt het niet: "Hazard is het niveau van Chelsea nu toch ontgroeid?"

13-08-2018 22:38
2

Thibaut Courtois rondde zijn transfer naar Real Madrid afgelopen week af, maar voor Eden Hazard lijkt het opnieuw op een jaartje Chelsea FC te zullen uitdraaien. Nu de (inkomende) mercato in Engeland gesloten is, is een vertrek uit Londen onwaarschijnlijk. Zonde, aldus Marc Degryse.

"Zou Eden Hazard jaloers zijn op Courtois?", vraagt de analist zich af in Extra Time. "Ik vind dat hij daar ook zou moeten zitten. Wat doet Hazard nog bij Chelsea? Die club speelt geen Champions League, gaat weer geen kampioen worden ... Hij is dat nu toch ontgroeid? Een Hazard van dat niveau bepaalt dat zelf, maar dat zit niet in zijn natuur."

Bij die laatste uitspraak sluit Filip Joos zich volledig aan. "Hazard heeft een ander karakter", beaamt de journalist, die verder nog een ander argument ziet. "Het ligt ook aan de transferdeadline. Die Engelse clubs kunnen nu niemand meer halen. Chelsea kan hem niet meer laten gaan." Sinds dit seizoen stopt de Engelse transfermarkt daags voor de eerste competitiewedstrijd, terwijl de deuren in Spanje open blijven tot 31 augustus.