Is Courtois de beste keeper ter wereld? Ik zou toch nog Buffon durven zeggen

Is Courtois de beste keeper ter wereld? "Ik zou toch nog Buffon durven zeggen"

13-08-2018 22:02
14

Door zijn transfer naar Real Madrid komt Thibaut Courtois nóg wat meer in de spotlights te staan. Na zijn verkiezing tot Golden Glove op het afgelopen WK wordt onze nationale nummer één algemeen gerekend tot de beste doelmannen van de wereld.

Maar is Courtois ook de allerbeste? Sinan Bolat geeft zijn antwoord bij HLN Vista. "Ik zou toch nog Buffon durven zeggen", is de keeper van Royal Antwerp FC eerlijk. "Ederson van Manchester City is ook een heel goede opkomende keeper die wel eens de beste van de wereld kan worden. Maar als Courtois kan bevestigen voor Real Madrid wat hij de voorbije jaren heeft laten zien, komt hij wel zeker in aanmerking om de beste doelman ter wereld te worden."

Bolat speelde zelf nog een poos samen met Courtois bij KRC Genk. Zag hij deze spectaculaire opgang aankomen? "Natuurlijk had ik nooit verwacht dat hij ooit bij Real Madrid zou spelen, maar bij de A-ploeg zag je al wel dat hij er, voor zijn leeftijd, fysiek bovenuit stak", geeft de Turkse Belg zijn oordeel. "Je zag dat hij de talenten had om het waar te maken."