Anderlecht ontsnapt aan erger? Hij had een rode kaart moeten krijgen

Anderlecht ontsnapt aan erger? "Hij had een rode kaart moeten krijgen"

13-08-2018 14:30
29

Anderlecht is zondag vooral op karakter langs Sporting Charleroi geraakt. Het werd 1-2 op Mambourg. François Colin zag een strijdvaardig Anderlecht, dat is de eerste helft wel al met tien moest staan.

Colin vindt namelijk dat Alexis Saelemaekers van het veld had gestuurd moeten worden. "In Charleroi mocht paars-wit zich behoorlijk in de hand knijpen. Mandanda maakte een domme en vooral totaal onnodige strafschopovertreding en Saelemakers had voordien al zijn tweede gele kaart kunnen, nee moeten, krijgen voor het handspel dat aan het openingsdoelpunt van de Karolingers vooraf ging", vertelt hij bij De Witte Duivel.

De regels rond handspel zijn niet duidelijk genoeg, vindt Colin. "Er was discussie of de jonge Brusselaar handspel beging, maar het wordt tijd dat er een vaste lijn wordt getrokken. Als Saelemakers ging handspel beging dan ook Wout Faes niet in Oostende-Genk. De richtlijn zou na het WK echter moeten zijn dat er in beide gevallen sprake was van een overtreding."

"Toen kreeg Piqué een penalty tegen toen hij met de rug naar de bal stond en de bal tegen de opgeheven arm kreeg. Van bewust handspel kon in geen honderd jaar sprake zijn, maar Sebastien Delferière – onze nummer één – was er toen als de kippen bij om de beslissing goed te keuren. Dus hier doortrekken, met z’n allen", raadt hij nog aan.