Barcelona wint Super Cup door wondergoal Dembélé en heldenrol Ter Stegen

13-08-2018 07:39

FC Barcelona heeft na een aantrekkelijk voetbalgevecht met Sevilla de Spaanse Super Cup in de wacht gesleept. De Catalanen wonnen dankzij een wondergoal van Ousmane Dembélé en een last-minute save van Marc-André Ter Stegen met 2-1.

Barcelona werd al vroeg op achterstand gezet door Sevilla. Na knullig balverlies op het Barcelona-middenveld kon Sevilla zich via Pablo Sarabia naar 1-0 counteren. Het duurde tot vlak voor de rust eer Barcelona die achterstand repareerde. In de 42e minuut kreeg Barcelona een vrije trap, die door Lionel Messi op de paal werd geschoten. Gerard Piqué was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten.

In de tweede helft bleef het lang gelijk. Beide elftallen probeerden wat om toch wat voor elkaar te krijgen. Bij een gelijkspel zou er niet verlengd worden, maar mochten de ploegen zich direct voorbereiden op de penalty's. Zover zou het niet komen. Tien minuten voor tijd schoot Dembélé Barcelona waanzinnig op voorsprong met de goal van de avond. Op de rand van de zestien knalde hij snoeihard raak.

Die goal leek genoeg voor Barcelona, maar een minuut voor tijd mocht Sevilla aanleggen voor een penalty, omdat Ter Stegen een tegenstander omgebeukt zou hebben. De matige inzet van Wissam Ben Yedder werd gepareerd door de Duitse doelman. Een paar minuten later floot de scheidsrechter af. Het betekent de eerste prijs van Barcelona dit seizoen.