Anderlecht komt met update over Cobbaut: ''Veel beterschap, Elias''

Anderlecht komt met update over Cobbaut: ''Veel beterschap, Elias''

13-08-2018 10:15
8

Anderlecht zag Elias Cobbaut uitvallen tegen Sporting Charleroi. Hij zette zijn voet verkeerd en sloeg zijn enkel om. Er wordt gevreesd voor een lange inactiviteit, ook door Hein Vanhaezebrouck.

De coach van Anderlecht kwam op zijn persconferentie nog een keer terug op deze situatie. "Het is erg. Elias werd meteen naar het ziekenhuis gebracht en we vrezen voor een breuk", zo gaf Vanhaezebrouck aan.

Gelukkig voor Anderlecht heeft het wel een paar degelijke alternatieven achter de hand. Francis Amuzu nam tegen Charleroi zijn plaats in, maar is een meer aanvallende optie. Kenny Saief zou snel terug beschikbaar moeten zijn. Ook Ivan Obradovic loopt nog rond bij Anderlecht, maar hij lijkt volledig afgeschreven te zijn door de staf.

Update 13/08 10u15: Anderlecht heeft maandag een kort statement over Cobbaut naar buiten gebracht. De ernst van de kwetsuur is nog onbekend, maar de club wenst zijn linksback al wel beterschap. ''Er is nog geen uitsluitsel over de ernst van de blessure van Elias Cobbaut (20). Gisteren verzwikte hij tien minuten voor tijd zijn enkel en moest hij geblesseerd het veld verlaten. Een zuur einde van de wedstrijd voor de flankspeler. Een kwartier eerder had hij de assist geleverd voor het winnende doelpunt van Ivan Santini. Vandaag gaat hij in observatie omdat er verdere onderzoeken nodig zijn. Veel beterschap, Elias!'', schrijft RSCA.