Soeverein Bayern München tikt Frankfurt van de mat en wint eerste prijs

12-08-2018 22:28

Bayern München heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De Duitse Super Cup werd zonder problemen in de wacht gesleept: Eintracht Frankfurt kwam er geen moment aan te pas en kreeg met 0-5 een flink pak slaag. Het is de derde Super Cup op rij voor Bayern.

Bayern opende de wedstrijd swingend en zette Frankfurt vanaf de eerste minuut met de rug tegen de muur. De grootste kansen waren dan ook voor Der Rekordmeister. Het duurde twintig minuten voor de eerste goal viel. Robert Lewandowski kopte na 21 minuten spelen de bal achter de Frankfurt-goalie en vier minuten later schoot hij de 0-2 binnen.

Vlak na rust was het definitief gedaan toen Lewandowski zijn hattrick completeerde. Het gaf de ploeg van Niko Kovac gelegenheid om gas terug te nemen. Robben werd gewisseld voor Kingsley Coman, die in minuut 63 voor 0-4 zorgde.

De zege kreeg in de absolute slotfase nog wat extra glans met de 0-5 van Thiago Alcantara. De assist kwam deze keer van Coman, die op rechts knap doorzette en de volledig vrijstaande Thiago bediendde.