Eerste driepunter is binnen: Gent pakt overtuigende zege tegen Waasland-Beveren

Eerste driepunter is binnen: Gent pakt overtuigende zege tegen Waasland-Beveren

12-08-2018 21:50
3

De kop is eraf voor het AA Gent van Yves Vanderhaeghe. De Buffalo's hebben zondagavond hun eerste zege van het nieuwe seizoen gepakt. Waasland-Beveren ging met 4-1 onderuit in de Ghelamco Arena.

De thuisploeg nam het initiatief in de eerste helft. Gent liet de bal goed rondgaan, maar kwam weinig in de buurt van Roef. Dat veranderde halfweg de eerste helft. Jaremtsjoek kopte een voorzet van Foket perfect in het hoekje, maar Roef pakte uit met een prima redding. Enkele minuten later kwam Gent goed weg toen Vanzo een uitgelezen kans wild overschoot.

Kort voor de pauze profiteerde Gent van geknoei bij de bezoekers om op voorsprong te klimmen. Na een misverstand tussen Boljevic en Van Damme kon Limbombe de bal oppikken. Zijn schot werd gekeerd door Roef, maar Jaremtsjoek scoorde in de rebound met het hoofd. De openingsgoal gaf Gent nieuwe energie. Meteen na de rust kregen Asare en Awoniyi uitstekende kansen op 2-0, maar Roef en de paal hielden Waasland-Beveren in de wedstrijd. 

Gaandeweg de tweede helft kroop er echter nonchalance in het spel van de Buffalo's. Na dom balverlies trok Forte op wandel richting Kalinic, maar de Gentse doelman hield zijn netten schoon. Even later kreeg Asare alweer een uitstekende kans om de score uit te diepen, maar hij miste. Het was wachten tot Limbombe neerging in de zestien vooraleer Gent de wedstrijd kon afmaken. Verstraete zette de elfmeter feilloos om.

De wedstrijd leek beklonken, maar dat was buiten Vukotic gerekend. De verdediger liep weg van zijn bewaker en kopte de aansluitingstreffer binnen. De hernieuwde spanning was echter van korte duur. Amper één minuut later maakte invaller David de wedstrijd helemaal dood. Limbombe zorgde voor de actie en assist. De jonge David bleef kalm en legde de 3-1 binnen. In de absolute slotfase legde diezelfde David de 4-1 eindstand vast.