Eerste driepunter is binnen: Gent pakt overtuigende zege tegen Waasland-Beveren

Eerste driepunter is binnen: Gent pakt overtuigende zege tegen Waasland-Beveren

Gepubliceerd: zondag 12 augustus 2018 om 21:50zo 12-08-2018 om 21:50

De kop is eraf voor het AA Gent van Yves Vanderhaeghe. De Buffalo's hebben zondagavond hun eerste zege van het nieuwe seizoen gepakt. Waasland-Beveren ging met 4-1 onderuit in de Ghelamco Arena.

De thuisploeg nam het initiatief in de eerste helft. Gent liet de bal goed rondgaan, maar kwam weinig in de buurt van Roef. Dat veranderde halfweg de eerste helft. Jaremtsjoek kopte een voorzet van Foket perfect in het hoekje, maar Roef pakte uit met een prima redding. Enkele minuten later kwam Gent goed weg toen Vanzo een uitgelezen kans wild overschoot.

Kort voor de pauze profiteerde Gent van geknoei bij de bezoekers om op voorsprong te klimmen. Na een misverstand tussen Boljevic en Van Damme kon Limbombe de bal oppikken. Zijn schot werd gekeerd door Roef, maar Jaremtsjoek scoorde in de rebound met het hoofd. De openingsgoal gaf Gent nieuwe energie. Meteen na de rust kregen Asare en Awoniyi uitstekende kansen op 2-0, maar Roef en de paal hielden Waasland-Beveren in de wedstrijd. 

Gaandeweg de tweede helft kroop er echter nonchalance in het spel van de Buffalo's. Na dom balverlies trok Forte op wandel richting Kalinic, maar de Gentse doelman hield zijn netten schoon. Even later kreeg Asare alweer een uitstekende kans om de score uit te diepen, maar hij miste. Het was wachten tot Limbombe neerging in de zestien vooraleer Gent de wedstrijd kon afmaken. Verstraete zette de elfmeter feilloos om.

De wedstrijd leek beklonken, maar dat was buiten Vukotic gerekend. De verdediger liep weg van zijn bewaker en kopte de aansluitingstreffer binnen. De hernieuwde spanning was echter van korte duur. Amper één minuut later maakte invaller David de wedstrijd helemaal dood. Limbombe zorgde voor de actie en assist. De jonge David bleef kalm en legde de 3-1 binnen. In de absolute slotfase legde diezelfde David de 4-1 eindstand vast.

Plaats een reactie

Genome +773
zondag 12 augustus 2018 om 22:08
Mooie uitslag voor Gent, ideaal om wat vertrouwen op te doen voor de Europese match van donderdag. Er zijn zeker nog werkpunten maar ze zijn op de goede weg.

David opnieuw bepalend - na één uur voetballen al vier goals - maar laten we die jongen nog niet te veel pluimen op zijn hoed geven, gewoon rustig laten groeien.
[Reactie gewijzigd op zondag 12 augustus 2018 om 22:11]
Vind ik leuk
RubenRSCL +214
zondag 12 augustus 2018 om 23:03
Iedereen praat altijd over alle jeugd van Anderlecht en Groeneveld of Dennis maar die David is toch ook een topperke ze 4 doelpunten in 3 wedstrijden Gent in el en goede uitgangspositie gegeven en een punt tege zw Gent heeft goud in hande denk ik
Vind ik leuk
maandag 13 augustus 2018 om 00:42
En wat was Limbombe goed! Niet gescoord, maar toch prachtige wedstrijd!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws