Anderlecht pakt met een gelukje drie punten op het veld van Charleroi

Anderlecht pakt met een gelukje drie punten op het veld van Charleroi

12-08-2018 19:55
58

RSC Anderlecht heeft zondagavond met een gelukje drie punten gepakt tegen Sporting Charleroi. Ivan Santini en Landry Dimata waren opnieuw de doelpuntenmakers van dienst bij paars-wit.

In het eerste half uur vielen amper kansen te noteren, maar nadien kwam de wedstrijd op gang. De eerste goede kans was voor Benavente, maar zijn kopbal landde op het dak van het doel. Even later kreeg Dimata een uitstekende kans. De aanvaller verkeek zich evenwel op de knappe voorzet van Trebel en kopte naast.

Charleroi kwam gaandeweg de eerste helft steeds beter in de wedstrijd. Kort voor de rust pakte Benavente uit met een geweldige individuele actie. Zijn voorzet kwam bij Rezaei en die schoot via de arm van Saelemaekers binnen. De vreugde was echter van korte duur want enkele minuten later kreeg Anderlecht een penalty.

Dimata werd in de zestien neergemaaid door Mandanda en zette de elfmeter zelf feilloos om. Charleroi was echter niet aangedaan door de gelijkmaker en ging na de rust door op zijn elan. Enkel de afwerking liet te wensen over: Baby stond helemaal vrij, maar schoot onbegrijpelijk voorlangs.

Anderlecht had moeite om de motor aan de praat te krijgen in de tweede helft, maar klom toch op voorsprong. Cobbaut bracht de bal hard voor doel, waar Santini het duel won en de 1-2 over de doellijn tikte. De troepen van Vanhaezebrouck leken een boost te krijgen na dat tweede doelpunt.

Charleroi probeerde de bakens te verzetten, maar Anderlecht kreeg steeds meer controle over de wedstrijd en dreigde op de counter. Amuzu en Dimata konden echter de wedstrijd niet beslissen. In de slotfase moest Didillon zijn ploeg nog rechthouden. De doelman ranselde een vrije trap van Grange uit de bovenhoek.

De 1-2 bleef uiteindelijk op het scorebord. Anderlecht begint met negen op negen aan de competitie en staat opnieuw naast Club Brugge aan de leiding in de Jupiler Pro League. Charleroi blijft achter met drie op negen.