Manchester City opent jachtseizoen met zege in eerste Premier League-topper

Manchester City opent jachtseizoen met zege in eerste Premier League-topper

12-08-2018 19:00

De eerste Premier League-topper van het seizoen is een prooi geworden voor Manchester City. In het Emirates Stadium was de landskampioen duidelijk de sterkste: 0-2. Bij Arsenal zat Unai Emery voor het eerst op de bank in de Premier League.

Bij Manchester City zat Vincent Kompany negentig minuten op de bank. Kevin De Bruyne viel in met nog een half uur te spelen. De Citizens wonnen vorige week nog de Community Shield en trokken die lijn door tegen Arsenal. Binnen het kwartier was het raak: Raheem Sterling ontving de bal aan de linkerkant, passeerde twee Arsenal-verdedigers en schoot hard binnen: 0-1.

Arsenal had in eigen huis weinig tot niets te vertellen tegen City, dat domineerde en de tegenstander van formaat een frustrerende middag bezorgde. Riyad Mahrez, Aymeric Laporte en Sergio Agüero kregen in het vervolg van de eerste helft nog goede kansen om de score uit te bouwen.

Ruim twintig minuten voor tijd viel - in de lijn der verwachting - ook de tweede City-treffer. Bernardo Silva kwam naar binnen en schoot fraai raak. Opnieuw was de assist van Benjamin Mendy. In de slotfase leek Pierre-Emerick Aubameyang de eer nog te redden, maar zijn tegentreffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.