Henrotay neemt het op voor Courtois: ''Hij heeft daarvoor zijn excuses gemaakt''

Henrotay neemt het op voor Courtois: ''Hij heeft daarvoor zijn excuses gemaakt''

12-08-2018 15:45
7

Thibaut Courtois kreeg deze week zijn droomtransfer naar Real Madrid. Zijn vertrek bij Chelsea ging niet echter zonder slag of stoot. Zo liet hij zich na het WK ook niet meer op training zien. Hij heeft zijn excuses daarvoor aangeboden, zo laat zaakwaarnemer Christophe Henrotay weten aan de BBC.

Henrotay verdedigt Courtois door te stellen dat Courtois niet wegbleef om zo een breuk te forceren. ''Het is waar dat sommige spelers pushen en het klopt ook dat Thibaut op sommige momenten stress had vanwege de situatie.'' Die stress zorgde ervoor dat onze landgenoot de training in Londen oversloeg. ''Het is waarschijnlijk iets dat hij in een ideaal scenario niet had gewild. Dit was echter de situatie, hij bood zijn excuses aan en uiteindelijk is iedereen blij'', aldus Henrotay.

De belangenbehartiger van Courtois wil ook nog eens benadrukken dat Courtois puur vanwege zijn twee kinderen naar Spanje terug wilde keren. ''Als zijn familie in Londen woonde, zou het compleet anders zijn geweest. Dan was hij gebleven. Er was geen reden om een club als Chelsea te verlaten, hij zou prijzen hebben kunnen winnen. Helaas woonden zijn kinderen bij hun moeder in Madrid'', besluit Henrotay.

Lees ook: "Het is een beetje jammer dat Courtois zijn kinderen aanhaalt als reden"