OFFICIEEL: Ricardo Sa Pinto heeft een nieuwe club gevonden

OFFICIEEL: Ricardo Sa Pinto heeft een nieuwe club gevonden

13-08-2018 18:10
7

Ricardo Sa Pinto zit werkloos thuis, nadat hij door Standard aan de kant werd geschoven om de terugkeer van Michel Preud'homme mogelijk te maken. De kans is echter groot dat Sa Pinto binnenkort weer op het trainingsveld.

Poolse media schrijven namelijk dat de 44-jarige Portugees de belangrijkste kandidaat is om trainer te worden van Legia Warschau. Journalist Tomasz Cwiakala schrijft dat de deal nog niet helemaal zeker is, maar dat hij er persoonlijk van op zou kijken als de job niet naar Sa Pinto gaat. Legia is op zoek naar een nieuwe hoofdcoach, nadat Dean Klafuric na amper vijf maanden dienst op straat werd gezet.

De regerend landskampioen heeft de start van het nieuwe seizoen namelijk compleet gemist. In de competitie pakte de titelfavoriet slechts 1 op 9 en in de tweede voorronde van de Champions League werd Legia verrassend uitgeschakeld door het Slowaakse Spartak Trnava. Mocht Sa Pinto de job krijgen, dan moet hij gelijk aan de bak in Europa. Legia blameerde zich thuis tegen Luxemburgse F91 Dudelange (1-2) verlies en dus dreigt komende donderag ook al uitschakeling in de Europa League.

Update 13/08, 18u10:

De Poolste topclub Legia Warschau heeft de komst van Sa Pinto wereldkundig gemaakt. De Portugese oefenmeester tekent een contract voor drie seizoenen bij Legia Warschau.