Verbist pikt uitspraken van Verhaeghe niet: ''Voorval aangekaart bij Pro League''

Verbist pikt uitspraken van Verhaeghe niet: ''Voorval aangekaart bij Pro League''

12-08-2018 14:50
25

De arbitrage lag het afgelopen seizoen zeer vaak en hevig onder vuur. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe gaf op 6 mei na de verloren topper tegen Anderlecht (1-2) ook zijn uitgesproken mening. Die is bij scheidsrechtersbaas Johan Verbist in het verkeerde keelgat geschoten. 

''Dan moet je vaststellen: ofwel is de VAR heel onprofessioneel ofwel is er meer aan de hand. Ik hoop van niet, maar ik moet daar wel aan denken. Het is niet aan mij om hier bewijs voor te leveren'', stelde Verhaeghe zich destijds vragen bij de integriteit van de videoref. Verhaeghe kwam weg met zijn uitspraken, maar Verbist komt toch nog even terug op die verbale uithaal.

"Zulke uitspraken ondergraven onze hele werking. Als je pech hebt met scheidsrechterlijke beslissingen is het menselijk om te denken dat de wereld tegen je is. Maar vaststellen dat de arbiter fout was of zijn integriteit in twijfel trekken, dat zijn twee verschillende dingen. Deze uithaal is bijzonder schadelijk. Ik heb dit voorval aangekaart bij de Pro League'', laat Verbist weten aan Knack.