Van coming man naar ongewenst: 'Dacht dat ik terug LO-lessen moest geven'

Van coming man naar ongewenst: 'Dacht dat ik terug LO-lessen moest geven'

12-08-2018 12:35
2

Yannick Ferrera heeft met Waasland-Beveren een nieuwe club gevonden. Daar is hij uitermate tevreden mee. Het zag er namelijk even naar uit dat niemand hem nog wou aantrekken.

Na zijn ontslag bij KV Mechelen sloeg de coach nog KV Kortrijk af. Daarna zat de trainer acht maanden zonder job. Een pijnlijke periode voor Ferrera.

"In december denk je: 'Dit is het moment voor de clubs die in januari van trainer willen wisselen', in maart denk je: 'Het is nog te vroeg voor clubs om al een trainer voor volgend seizoen te benaderen', en als het mei werd, stelde ik vast: 'Wow, ik héb niks, wat gebeurt hier?'"

"Ik heb op een bepaald moment gedacht: 'Ik ga toch niet terug naar het onderwijs moeten - lessen Lichamelijke Opvoeding geven?' Om gek van te worden. Toen Waasland-Beveren met mij aan tafel wou, was ik overtuigd: 'Dit is mijn laatste kans, ik moét hier trainer worden.'", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Die acht maanden zonder club zijn voor mij een reality check geweest. Nú pas leer ik genieten van mijn job. Omdat ik de keerzijde heb meegemaakt. Je kunt maar genieten van een warm deken als je vrieskou hebt gekend. Je gaat maar écht genieten van een bord pasta als je urenlang honger had", aldus Ferrera.