Sevilla dreigt zich terug te trekken voor Supercup-duel met Barça zondagavond

Sevilla dreigt zich terug te trekken voor Supercup-duel met Barça zondagavond

12-08-2018 09:42
6

Sevilla dreigt zich terug te trekken voor het duel om de Spaanse Supercup met FC Barcelona van zondagavond. De Andalusiërs zijn niet te spreken over de aangepaste regelgeving rond het opstellen van spelers zonder EU-paspoort.

In de Primera Division mogen clubs slechts drie spelers zonder EU-paspoort opstellen. De Spaanse voetbalbond maakte zaterdag bekend dat die restricties niet gelden in de Supercup, omdat het 'geen officiële wedstrijd' betreft. Dat speelt Barça in de kaart, terwijl Sevilla teleurgesteld is door de mededeling voorafgaand aan het treffen in het Marokkaanse Tanger.

'Sevilla is erg verrast door de verklaring van de bond', meldt de club. 'Enkele weken terug werd nog bericht dat een maximum van drie spelers zonder EU-paspoort van toepassing is in het hele seizoen, zonder uitzondering. De juridische afdeling van de club is de zaak aan het onderzoeken. Mogelijk zien we ons genoodzaakt om ons terug te trekken bij een onrechtmatige opstelling.'

De Catalanen hebben met Marlon, Arturo Vidal, Malcom en Arthur vier spelers in de wedstrijdselectie opgenomen die niet in het bezit zijn van een EU-paspoort. Lionel Messi en Luis Suarez hebben dit document al wel enige tijd en sinds kort bezit Philippe Coutinho de Portugese nationaliteit.

De aftrap is zaterdag om 22.00 uur. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen gaat de Spaanse Supercup dit keer over één duel.